Krzysztofie - ja cię rozumiem i wiem o co chodzi...I nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zacząć równolegle coś bardziej zaawansowanego. Nie ukrywam, że to my z milo jesteśmy jakby krzewicielami tej idei poruszanej w tym wątku

Skąd taki pomysł ? Wszak rzeczywiście wiele jest projektów - owszem projektów jest wiele, jednak patrzę z perspektywy początkującego modelarza - byłem nim rok temu

przeglądąłem net, różne projekty i tak naprawdę nie jest łatwo znaleźć coś dla siebie

Dałeś zrzutkę z projektem szybowca, ja sobie bym z nim poradził - teraz tak, ale rok temu ilość zagadek, by mnie pewnie do niego zniechęciła i zrobiłbym tak jak wtedy gupika, który jest opisany, rozrysowany... O to nam chodzi..Ten projekt - jeśli wypali - też nie spodoba się wszystkim - zgoda.
Mówisz o doczepianej ideologi - trochę masz racji, może przypinamy tutaj łatkę, choć bardziej nam chodzi też o to, żeby pokazać, że można zaprojektować i zbudować od podstaw coś fajnego - jak to mówią - nie święci garnki lepią. Projekt ma być w założeniu prosty, zaprojektowany od A-Z, zbudowany na forum, oblatany, przewidywalny... chcemy też, żeby nikt nie został bez pomocy przy jego budowie.
Poza tym - aktywizujemy naszą grupkę, do wysiłku, analizy

to też ważne. Po prostu robimy coś wspólnie - integracja te sprawy

Pewnie - można usiąść z milo - zaprojektować coś, pokazać na forum, ale można tez wspólnie podebatować, poszukać rozwiązań...
Oczywiście - ilu ludzi tyle zdań - liczymy się z tym i mam nadzieję, każde będzie analizowane.