Forum modelarskie RC , projektowanie CAD

forum.aerodesignworks.eu
Dzisiaj jest 16 cze 2025, o 14:17

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
Administrator
Awatar użytkownika

Dostałem przelew od Milo, Gerusek, Robot, basho. Każdemu wysłałem kopię przelewu na mail.

Administrator
Awatar użytkownika

Doszły dwa przelewy : od Grześka ( Brazylia) i Pitera216. Wieczorem wyślę potwierdzenia przelewu.
Zamówiłem brakujące listwy spływu, bowdeny. Niestety problem jest w listwach na dźwigary- nie mają takiej ilości (42szt ) i listwach trójkątnych balsowych 12x12. Te drugie w ostateczności mogą być kwadratowe i samemu będzie je trzeba przyciąć. Pochodziłem za tym tematem po polskich sklepach internetowych i to co odkryłem to jest po prostu paranoja.Jak są listy sosnowe to nie ma balsowych , jak są te i te to nie ma na stanie albo są na zamówienie. W jednym sklepie dostępność sosnowych aż 5 sztuk. To jakiś "kryminał tango". Pewnie pożrą mnie te przesyłki finansowo ale może przeżyję.

Administrator
Awatar użytkownika

Zamówiłem listwy kwadratowe 12x12, będzie trzeba je zamienić ręcznie w trójkątne- niestety oraz sosnowe na dźwigary. W sumie to już wszystko. Kieszenie na łączniki chyba trzeba będzie wykonać we własnym zakresie ale to się jeszcze zobaczy.

Administrator
Awatar użytkownika

Widzę że modelemax też już przeszło na tą drugą, gorszą stronę. Zamówienie z 16 maja na elementy do szybowców do tej pory ma status "przyjęte" . Dodam że sprawdzałem stany magazynowe a w rozmowie z właścicielem sam wskazał mi jak to zrobić więc przyjmuję że towar jest ale nie miał go kto wysłać. Jeżeli dojdzie do seryjnych kitów to towar będę chyba zamawiał za południową albo zachodnią granicą bo w polskich sklepach nie ma sensu.

Modelarz
Awatar użytkownika

Sławku jeśli będzie potrzeba służę pomocą logistyczna przy zakupie w Czechach. często jestem w Ostrawie więc jak trzeba będzie to mogę zakupy porobić i przesłać do ciebie. tylko kwestia finansów nie jest zbyt optymistyczna bo niestety w Czechach się za cholerę nie opłaca aktualnie kupować bo po prostu jest drogo. Przykładowo 2 metry folii oracover ferrari red wyszedł mnie prawie 60 złotych. Plusem jest że jest wybór i można sobie wybrać materiał o podobnej wadze i unikamy w ten sposób kłopotów z tym że na przykład na jedną stronę skrzydła mamy cięższe a na druga lżejsze pokrycia.

Administrator
Awatar użytkownika

Dzięki Krzysiek, najprawdopodobniej będę zmuszony skorzystać z Twojej pomocy w niedalekiej przyszłości.
Wracając do zamówień- dziś zadzwoniłem do modelemax i w efekcie paczka z materiałem do cięcia została wysłana do Warszawy, paczka z częścią materiałów ( galanteria) została dziś wysłana z modele.sklep do mnie. Czekam na jeszcze jedną z emodel ale ani widu ani słychu.

Administrator
Awatar użytkownika

Piotrek, rysunki montażowe płatów proximy o które prosiłeś. Reszta będzie w relacji z budowy. Rysunki te są raczej podkładem na deskę montażową. Zapisane w skali 1:1 ale w razie czego połówka ma 1305mm

Załączniki:
Proxima ADW calosc1.pdf [34.71 KiB]
Pobrany 124 razy

Administrator
Awatar użytkownika

Dotarła dziś do mnie paczka z modele.sklep z bowdenami i dwoma brakującymi spływami na lotki.

Administrator
Awatar użytkownika

Dostałem przed chwilą informację iż paczka od Bartka i z modelemax dotarły do firmy wycinającej w Warszawie, jutro będę znał stan paczek ( czy dotarły nie uszkodzone) oraz termin wycinania.

Administrator
Awatar użytkownika

PDF montażowy usterzenia

Załączniki:
usterzenie.pdf [18.69 KiB]
Pobrany 133 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.