Forum modelarskie RC , projektowanie CAD

forum.aerodesignworks.eu
Dzisiaj jest 15 cze 2025, o 14:53

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
Modelarz
Awatar użytkownika

milo pisze:
.
Może "pomoderuję" :)
Jako autor wątku, odrzucam jakikolwiek inny uklad platowa, niż tradycyjny - wszelkie kaczki, bezogonowce, latające skrzydła, śmigłowce...poziom komplikacji jest nie współmierny do spodziewanych korzyści.

raz napiszę, prosty, mocny, niezawodny - włączając w to mnie.

A Stefanowi i Stanowi proponuję po "wirtualnym uścisku", i błagam bez eskalacji....przyjmijmy, że w tym momencie ja mam ostatnie słowo :)

Przyjmuję do wiadomości. Nie wiem dlaczego Stan zaczął mnie pouczać? Myślałem, że podzieli się Swoją wiedzą co pomoże zrozumieć zjawiska występujące przy holowaniu. Przecież gdyby ktoś nie zaczął holowania samolotami to dziś startowały by szybowce z lin gumowych. Rzeczywiście to zeszło gdzieś w bok.
Ściskam Cię Stan. I proszę bez żalu.

Modelarz
Awatar użytkownika

Sciskam i ja. I na koniec: zapytaj- jak bede wiedzial odpowiem. Nie pouczam- probuje uswiadomic ze nie wszystko jest takie proste jak sobie wyobrazamy.Przedewszystkim wszystko we wlasciwym miescu i wlasciwym tonem.

'Szybowiec ciezki na nos sam “zwali” sie na skrzydlo, a moze i w korkociag -- a prawidlowo wywazony szybowiec tez sie “wali” poniewaz PILOT chce go zwalic'.

Modelarz
Awatar użytkownika

Stan pisze:
zapytaj- jak bede wiedzial odpowiem.

Myślałem, że właśnie wrzucając moje rysunki pytam w ten sposób. Ktoś doświadczony odpowie, n/p to nie ma sensu bo ... Zaczep do holu umieszcza się w tym miejscu bo ... I.t.p.
Stan pisze:
nie wszystko jest takie proste jak sobie wyobrazamy.

To właśnie wiem doskonale i dlatego chciałem się TU dowiedzieć jak to jest z tym holowaniem i dalej jakie warunki musi spełniać holownik.
Na przyszłość.
Nie będę się na razie udzielał, ale z uwagą będę śledził ten wątek z nadzieją, że doszukam się tu uzupełnienia mojej niewiedzy.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa UTC+2godz.