utopia pisze:
Zmiana tła do zdjęcia i są efekty. Super się prezentuje. Gratulacje
Dziękuję bardzo! Jakoś nie przywiązywałem dotychczas uwagi do jakości zdjęć, tym razem troszkę lepiej wyszło
Dziś jeszcze podłubałem troszkę przy modelu ale ogólnie idzie mi jak krew z nosa, pewnie dla tego, że buduję go troszkę "z doskoku"
pomiędzy innymi modelami. Muszę mieć "fazę" na jego składanie, pewnie ze względu na materiały, z których jest wykonany. Wiem,
że starzy modelarze powiedzą że "kiedyś to tylko sklejka sosna i lipa była" i mają rację ale mimo wszystko balsę obrabia się moim zdaniem troszkę szybciej i łatwiej. Na szczęście zawsze w moim warsztacie modelarskim obowiązywała zasada, że im większe bóle w rodzeniu modelu tym lepiej lata. Mam nadzieję, że nadal tak jest
Ponieważ kadłub i skrzydło powolutku nabierają ostatecznych kształtów czas zabrać się za zespół statecznika. Myślę, że w drodze wyjątku i wrodzonego lenistwa statecznik pionowy wykonam jednak z twardej balsy 2 mm. Poziomy jak w oryginale. Kolejne zdjęcia niebawem.
P.S Chciałbym otworzyć nowy temat w dziale (model swobodnie latający GiGi) ale nie chciałbym zaśmiecać forum...
Pozdrawiam