Forum modelarskie RC , projektowanie CAD

forum.aerodesignworks.eu
Dzisiaj jest 11 maja 2021, o 03:18

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Quadro
Post: 20 lis 2011, o 16:04 
Offline
Modelarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 sie 2011, o 08:44
Posty: 102
Lokalizacja: Lublin
Witam

Chciałem przedstawić efekt mojej dosyć już długiej pracy.
Tadam.. : :mrgreen:
Załącznik:
quadroa3.jpg
quadroa3.jpg [ 16.21 KiB | Przeglądany 4386 razy ]
Załącznik:
quadroa1.jpg
quadroa1.jpg [ 21.16 KiB | Przeglądany 4386 razy ]
Załącznik:
quada2.jpg
quada2.jpg [ 18.39 KiB | Przeglądany 4386 razy ]

To takie czarne to nieudany render kopułki zakrywającej elektronikę. Została już wykonana z laminatu jak znajdę na tyg chwilę to wstawię zdjęcia.

Nie ma wszystkich śrubek bo nie miałem czasu na ich zainstalowanie w modelu.

PS: Chyba w delux nie da się zrobić rendera dającego mnie więcej gładką powierzchnię. A jeżeli się da to jak ????


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Quadro
Post: 20 lis 2011, o 16:17 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 lip 2011, o 22:19
Posty: 2762
Lokalizacja: Warszawa
A więc jest tak: fajnie Ci to wyszło :) półkula faktycznie do bani. Zapewne użyłeś funkcji Shpere ale :!: nim jej użyjesz klikni na jej ikonkę prawym myszy a potem wybierz tak jak na screenie.Włącz smooth , przez przypadek na moim screenie jest wyłaczony

Tak na marginesie, jak chcesz zrobić taką kopułkę o gr ścianki np 1mm to zrób dwie takie kopuły z tym że jedna mniejsza o 2mm od drugiej, oczywiście mówię o średnicy. Potem umieść jedną w drugiej i funkcją 3D substract odejmij od zewnętrznej wewnętrzną i będziesz miał wytłoczkę o gr ścianki 1mm. Potem mozesz wejść w ustawienia 3D dla tej bryły i w Category ustawić Glass a w Materials ustawić kolor szkła. Będziesz miał wtedy wytłoczkę ze szkła :)


Załączniki:
Drawing1.JPG
Drawing1.JPG [ 44.43 KiB | Przeglądany 5067 razy ]
Bez tytułu2.jpg
Bez tytułu2.jpg [ 145.16 KiB | Przeglądany 5067 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Quadro
Post: 20 lis 2011, o 19:26 
Jakość renderu zależy od rozdzielczości i typu siatki. Spróbuj ustawić większą ilość segmentów we właściwościach siatki.


Na górę
  
 
 Tytuł: Re: Quadro
Post: 20 lis 2011, o 21:44 
Offline
Modelarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 sie 2011, o 08:44
Posty: 102
Lokalizacja: Lublin
Chyba zrozumiałem o co chodzi :


Załączniki:
quadroq.jpg
quadroq.jpg [ 23.83 KiB | Przeglądany 4386 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Quadro
Post: 19 cze 2012, o 21:31 
Offline
Modelarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 sie 2011, o 08:44
Posty: 102
Lokalizacja: Lublin
Witam po dłuższej przerwie. Nie odzywałem się ponieważ przez ost rok zmagałem się z maturą która pochłaniała każdą moją wolną chwilę. Teraz nareszcie mam czas żeby zająć się modelarstwem.
Na samym początku chciałem podziękować koledze Michałowi który już dawno wyfrezował mi części do quada :)

Quad lata !!! w prawdzie teraz jest uziemiony z powodu jednego spalonego regla ale mam nadzieję że w przeciągu tygodnia to naprawię i będzie można znów latać :)
Prawdopodobnie jutro wstawię zdjęcia, a jak poleci to film.

Jako fc jest kk. Ja latam na ustawionych żyrkach na max a i tak przy powiewach wiatru quad dryfuje :(
Co do kk to powiem szczerze że na początek jest dobrym fc... ale bardzo szybko zaczyna wyczuwać się jego braki dlatego najszybciej jak to możliwe kupię multiwii i mam nadzieję zrobię kolejny mały krok:)

Silniki: turnigy air 200w
Pakiet: na razie 2s 2500
Regle: hk ss 25-30 przeprogramowane na fast

Zdjęcia wstawię w czasie późniejszym ponieważ mój fotograf nie miał czasu :( a mój aparat jest taki sobie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group