Forum modelarskie RC , projektowanie CAD

forum.aerodesignworks.eu
Dzisiaj jest 25 wrz 2018, o 03:51

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
Post: 9 lis 2012, o 23:28 
Offline
Modelarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 6 maja 2012, o 11:23
Posty: 56
Lokalizacja: Pruszków, Ostrowiec
Nagram dziś jakiś filmik ze składania na wybranym przykładzie.

_________________
Szymon


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 lis 2012, o 11:55 
Offline
Modelarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 5 paź 2012, o 20:47
Posty: 126
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
Szymon czy udało ci się może nagrać jakiś filmik ze składania elementów bo chyba przy tym osiwieję a nie doję do tego :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 cze 2013, o 23:17 
Offline
Modelarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 5 paź 2012, o 20:47
Posty: 126
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
Witajcie

Postanowiłem trochę odświerzyć temat wicherka i tu pojawiło się pytanie, obrysowałem element z załącznika i okazało się że pokazuje mi jakieś dziwne wymiary chociaż rysowałem dokładnie po liniach z planów. Pytanie moje jest takie jak przeskalować rysunek żeby otrzymać wymiary zgodznie z planami i żeby zwymiarowane szczeliny wynosiły 1,5 mm a linie pomocnicze nadal znajdowały się na liniach z planów. Mam nadzije że zrozumiecie o co mi chodzi


Załączniki:
WICHEREK10 plan.pdf [169.91 KiB]
Pobrany 74 razy
wymiary.JPG
wymiary.JPG [ 24.51 KiB | Przeglądany 2049 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 cze 2013, o 05:43 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 lip 2011, o 22:19
Posty: 2630
Lokalizacja: Ostrowiec Św.
Wyznacz linię symetrii (konstrukcyjną) a następnie obrysuj linią równoległą z offsetem 0.75 i będziesz miał to czego potrzebujesz. Przerysowanie z oryginalnych planów zawsze pokazuje skuchy i trzeba je poprawiać. Normalna sprawa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 cze 2013, o 07:14 
Offline
Modelarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 5 paź 2012, o 20:47
Posty: 126
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
Sławku nie bardzo wiem jak to zrobić czy możesz podrzucić jakiś drobny zrzut ekrany z informacja co gdzie zaznaczyć i jak zrobić te linie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 cze 2013, o 10:19 
Offline
Modelarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 5 paź 2012, o 20:47
Posty: 126
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
Pobawiłem się trochę i chyba udało mi się zrobić to o czym Sławku pisałeś i wyszło mi coś takiego


Załączniki:
Linia symetrii.jpg
Linia symetrii.jpg [ 53.26 KiB | Przeglądany 2031 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 cze 2013, o 14:22 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 lip 2011, o 22:19
Posty: 2630
Lokalizacja: Ostrowiec Św.
Podeślij plik CAD to pokażę o co mi chodzi.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 cze 2013, o 14:36 
Offline
Modelarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 5 paź 2012, o 20:47
Posty: 126
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
Plik poszedł


Załączniki:
dxf.DXF [135.77 KiB]
Pobrany 87 razy
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 cze 2013, o 14:31 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 lip 2011, o 22:19
Posty: 2630
Lokalizacja: Ostrowiec Św.
Dokładnie o to mi chodziło.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 cze 2013, o 20:37 
Offline
Modelarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 5 paź 2012, o 20:47
Posty: 126
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
mówisz Sławku o tym rysunku jpg a nie o pliku cadowskim. Jeszcze jak bym cię mógł poprosić żebyś pokazał na jakimś przykładzie jak zrobić mostki pod laser


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group