Forum modelarskie RC , projektowanie CAD

forum.aerodesignworks.eu
Dzisiaj jest 15 cze 2025, o 21:09

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Administrator
Awatar użytkownika

Dzisiaj rozmawiałem z nową dyrekcją AE w sprawie naszego zlotu/pikniku. Pan Włodzimierz nie widzi problemu w zorganizowaniu imprezy, jak powiedział: "szyki może nam pokrzyżować tylko pogoda" :) . A teraz garść szczegółów, które udało mi się ustalić.
Planowany termin 30.04/1.05 2016 roku /sobota, niedziela/. Mamy dostęp do naszego lotniska modelarskiego, które będzie odpowiednio przygotowane, to już ja przypilnuję. Nasze lotnisko ma wymiary ok 80x80 m. Mamy możliwość przechowania modeli w pomieszczeniach AE, mamy do dyspozycji salę wykładową - ewentualna odprawa przedlotowa i schronienie w razie opadów deszczu. Nie wiem jak będzie jeszcze z dojazdem samochodami na pole wzlotów /przepisy/, ale myślę, że jakoś uda się to rozwiązać. Co do odpłaty za użytkowanie, to Pan Dyrektor nie określił się, ale powiedział, że "po kosztach", ewentualne korzystanie z sanitariatów i energii elektrycznej, po za tym innych kosztów nie przewiduje.
Zlot zaplanowaliśmy na dwa dni, większa swoboda w planowaniu lotów i mamy alternatywę w razie złej pogody. Jestem w trakcie rozmów z właścicielem jednego z hoteli w Elblągu, może uda się wynegocjować dobre ceny za nocleg, dla zainteresowanych, no i wspólną kolację/grilla na zakończenie pierwszego dnia zlotu. Na razie ceny za nocleg to 140 zł za pokój 1-osobowy i 180 zł za 2-osobowy, w cenę wchodzi śniadanie. Jest parking itp. Pozwólcie, że na razie nie będę podawał nazwy hotelu itd.
Na razie to tyle. Prowadzę rozmowy z kilkoma elbląskimi firmami w sprawie przekazania uczestnikom zlotu jakiś gadżetów, prezentów, o kasie nie rozmawiamy.
Poddaję pod dyskusję wprowadzenie jakiegoś "wpisowego" dla uczestników, powiedzmy 10 zł/20 zł, na pokrycie ewentualnych kosztów za strony AE.
Przewidujemy tez dla każdego uczestnika darmowe plakietki, statuetki, jakieś inne drobiazgi, jako pamiątkę z naszego wspólnego, pierwszego spotkania.
Zapraszam do zabierania głosu.

milo

Administrator
Awatar użytkownika

Garść informacji dla tych co chcieliby przyjechać na dwa dni - nocleg.
Rozmawiałem z właścicielem Hotelu "Europa"
http://www.europahotel.pl/pl/
Cennik za pokoje tak jak pisałem wcześniej, zmiana ceny raczej nie wchodzi w rachubę. To byłby jeden nocleg, nie będę się rozpisywał, ale Pan Mariusz dokładnie mi to wytłumaczył, trudno. Rozmawiałem o kolacji/grillu po zakończeniu pierwszego dnia. Około 100 zł to cena bardzo realna i zależy od menu. W tej cenie jest keg z napojem złocistym, reszta napojów we własnym zakresie ;) . W zależności od pogody, można posiedzieć wewnątrz lokalu /w hotelu jest sala restauracyjna/ lub na tarasie.
To jest moment kiedy należy podejmować decyzje, jak powiedział mi właściciel, wszystko zależy od ilości osób. Mam wstępną rezerwację, ale jeżeli zgłosi się ktoś, większa grupa to niestety mogą być pewne trudności.
I teraz pytanie: ile osób by nocowało, ile chciałoby pobiesiadować, to wszystko jest mi potrzebne do dalszych rozmów. Wiem, że termin jeszcze daleki, ale proszę o jakieś decyzje z Waszej strony. Jak będzie mało chętnych to odpuszczam cały temat, na razie to wszystko to tylko wstępne ustalenia, bez zobowiązań ;) .
Czy jesteście za dwudniowym zlotem? Czy składające chęć uczestnictwa osoby dalej są zdecydowane? I na koniec : czy są jeszcze tacy którzy chcą uczestniczyć a o tym nie napisali. To są bardzo ważne kwestie, od tego zależą moje dalsze poczynania ;) .

milo

Administrator
Awatar użytkownika

milo pisze:
Czy jesteście za dwudniowym zlotem? ...I na koniec : czy są jeszcze tacy którzy chcą uczestniczyć a o tym nie napisali. To są bardzo ważne kwestie, od tego zależą moje dalsze poczynania ;) .

Jeśli wyrobie się z moim Easy to chętnie wybiorę się na piknik :D Niby chcieć to móc ale jak wyjdzie - sam nie wiem.
Wydaje mi się, że dwa dni to więcej szansy na polatanie, ale zawsze może się okazać że pada akurat trzy dni... Oczywiście oby nie ;) Jeśli ze względów finansowych na dwudniowe spotkanie może pojawić się tylko połowa ludzi, to lepiej już zrobić jednodniowe oficjalne "zawody" w większym gronie a w kolejny dzień, jeśli będą chęci, wykonać loty rekreacyjno treningowe :D
Na chwilę obecną nie potrafię przewidzieć czy przyjadę więc nocleg jak coś ogarnę we własnym zakresie.

Administrator
Awatar użytkownika

molej pisze:
Wydaje mi się, że dwa dni to więcej szansy na polatanie...

Też mi się tak wydaje, ale faktycznie możemy zaplanować jeden dzień i drugi rekreacja dla chętnych.

Nocleg będę miał u teściów, ale na biesiadę po pierwszym dniu się piszę :D

Administrator
Awatar użytkownika

Z przyczyn niezależnych ode mnie / sprawy rodzinne/ proponuję zmianę terminu jakiś inny majowy weekend. Przepraszam za zamieszanie.

milo

Administrator
Awatar użytkownika

To może 4-5 Czerwiec? Jak sądzicie, komu pasuje taki termin?

Modelarz
Awatar użytkownika

Mi pierwszy termin też nie za bardzo pasował, bo 1-go Maja przypada Komunia u Kuby, a w związku ze zmianą pracy nie wiem jaki inny termin będę miał wolny.

Modelarz
Awatar użytkownika

Ja natomiast w tych dniach będę na Bałkanach.

Pozdrawiam Mirek

Administrator
Awatar użytkownika

To może tak, moje typy:
23-24 Kwiecień
28-29 Maj
11-12 Czerwiec
18-19 Czerwiec

Co sądzicie? A może ktoś ma inne sugestie ? :)

Administrator
Awatar użytkownika

mgr pisze:
28-29 Maj

Skłaniam się ku tej dacie :) .

milo

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.