Dzisiaj rozmawiałem z nową dyrekcją AE w sprawie naszego zlotu/pikniku. Pan Włodzimierz nie widzi problemu w zorganizowaniu imprezy, jak powiedział: "szyki może nam pokrzyżować tylko pogoda"

. A teraz garść szczegółów, które udało mi się ustalić.
Planowany termin 30.04/1.05 2016 roku /sobota, niedziela/. Mamy dostęp do naszego lotniska modelarskiego, które będzie odpowiednio przygotowane, to już ja przypilnuję. Nasze lotnisko ma wymiary ok 80x80 m. Mamy możliwość przechowania modeli w pomieszczeniach AE, mamy do dyspozycji salę wykładową - ewentualna odprawa przedlotowa i schronienie w razie opadów deszczu. Nie wiem jak będzie jeszcze z dojazdem samochodami na pole wzlotów /przepisy/, ale myślę, że jakoś uda się to rozwiązać. Co do odpłaty za użytkowanie, to Pan Dyrektor nie określił się, ale powiedział, że "po kosztach", ewentualne korzystanie z sanitariatów i energii elektrycznej, po za tym innych kosztów nie przewiduje.
Zlot zaplanowaliśmy na dwa dni, większa swoboda w planowaniu lotów i mamy alternatywę w razie złej pogody. Jestem w trakcie rozmów z właścicielem jednego z hoteli w Elblągu, może uda się wynegocjować dobre ceny za nocleg, dla zainteresowanych, no i wspólną kolację/grilla na zakończenie pierwszego dnia zlotu. Na razie ceny za nocleg to 140 zł za pokój 1-osobowy i 180 zł za 2-osobowy, w cenę wchodzi śniadanie. Jest parking itp. Pozwólcie, że na razie nie będę podawał nazwy hotelu itd.
Na razie to tyle. Prowadzę rozmowy z kilkoma elbląskimi firmami w sprawie przekazania uczestnikom zlotu jakiś gadżetów, prezentów, o kasie nie rozmawiamy.
Poddaję pod dyskusję wprowadzenie jakiegoś "wpisowego" dla uczestników, powiedzmy 10 zł/20 zł, na pokrycie ewentualnych kosztów za strony AE.
Przewidujemy tez dla każdego uczestnika darmowe plakietki, statuetki, jakieś inne drobiazgi, jako pamiątkę z naszego wspólnego, pierwszego spotkania.
Zapraszam do zabierania głosu.