Chciałbym bardzo podziękować wszystkim za ekstra atmosferę i za to, że wszystko odbyło się bezpiecznie. Tylu modeli to dawno nie było na naszym lotnisku a szybowców w szczególności. Dziękuję Andrzejowi i Tomkowi za obsługę sędziowską konkursu. Tak szczerze to nie spodziewałem się tylu uczestników. Myślę, że możemy wpisać to spotkanie w kalendarz, na pewno będzie następna edycja. Latały szybowce - starty na holu za Tukanem i z gumy - latały motoszybowce. Startowały też samoloty. Jestem bardzo zadowolony z "pracy" jaką wykonał Tukan i jego piloci, dzięki Marcin, model się sprawdził i harował jak przysłowiowy wół roboczy co potwierdza słuszność założeń konstrukcyjnych.... no to taka moja dygresja, mała, toż to moje "dziecko"

. Wspomagał nas Jacek swoim modelem Fux, silnik spalinowy, wykonał parę holi, swoich pierwszych. Mam nadzieję, że nie ostatnich. Jeszcze raz wszystkim dziękuję za udział i wspaniałą atmosferę spotkania.
Myślę, że niedługo pojawią się kolejne zdjęcia, filmy ze spotkania.
W czasie rozmów między kolejnymi lotami pojawiło się kilka bardzo fajnych pomysłów na kolejne spotkania, ale o tym w swoim czasie.