W wątku Pawła "Salci" pojawiła sie propozycja stworzenia nowego działy "Retro szybowce". Odpowiem tutaj, żeby nie zaśmiecać Pawłowi jego wątku.
Nie ukrywam, że dynamicznie rozwijająca się tematyka szybowcowa, a szczególnie dotycząca starych konstrukcji cieszy mnie niezmiernie

. Mamy wspomniane przez Pepcia działy historyczne, mamy dział o szybowcach i motoszybowcach, makietach i pólmakietach. Tworzenie nowego działu o "staruchach", szybowcach retro, nie wydaje mi sie konieczny......dokonamy rozdrobnienia tematyki.....przecież szybowce to nie tylko "Orlik", "Komar" czy "Grunau Baby" czy "Mucha", to także nowe konstrukcje z ostatnich lat. Mogę się zgodzić, że tytuł działu " Na skrzydłach historii" nie jest zbytnio adekwatny do zawartości....może ten dział, jego nazwę zmienić na "Retro szybowce - ikonografia"....czy jakoś tak. Co do lotnictwa silnikowego to nie mam zdania, zasadniczo ta tematyka mnie słabo interesuje, ale jeżeli byliby chętni i byłaby taka potrzeba to można taki dział historyczny zrobić.
Pozostańmy przy takim układzie jaki jest.....zresztą wypowiadajcie się sami, może macie inne propozycje.....podyskutujmy