Jeżeli przyjąć datę rejestracji Sławka na forum - 31.07.2011 - za datę powstania forum, to zostało nam jeszcze ok tygodnia do okrągłej 10-tej rocznicy

.
Zarejestrowałem się ok miesiąca później, na zaproszenie Sławka. Początki były, że tak powiem, liche

. Mało tematów, mało użytkowników, mało odwiedzających. Wątek z ponad setką odsłon to było coś

, nie wspominam o odpowiedziach w tematach. Działy w powijakach, wspomnę tylko, że działu szybowcowego nie było

. Powoli, mogę tak powiedzieć, że budowaliśmy zawartość strony. Starałem się ściągać do nas ludzi którzy chcą budować modele, projektować, ludzi którzy chcą rozmawiać o modelarstwie. Szybowce i wszystko co z tym związane - tak ukochane przeze mnie - otoczyłem szczególną dbałością

. Od początku to jest Sławka forum, jego modeli/projektów, a nam pozostałym udało się "dokleić" do niego i chyba z powodzeniem

. Zostałem obdarzony dużym zaufaniem i szybko w hierarchii forum "awansowałem"

. Myślę, że udało się nam wprowadzić w życie kilka ciekawych inicjatyw, zbudowaliśmy razem parę fajnych modeli, a co najważniejsze nie ma "pitolenia" o wszystkim i o niczym, tak jak na innych forach. Wielką wartością są przyjaźnie jakie rozpoczęły się tutaj. Początkowo online, później, choćby seria wyjazdów w Bieszczady, spotkania na zlotach/piknikach, czy na przykład ostatnia inicjatywa "Celownik" . Wielu z nas ma do siebie telefony, dużo rozmawiamy poza forum itp/itd. Należy wspomnieć, że SAM18 Polska ma u nas swój kącik.
Tak trzymać Panowie

. Oby kolejne dziesięć lat było jeszcze bardziej efektywne i efektowne. Wiem, że dużo ludzi nas czyta, śledzi projekty..... możemy być dumni

. A patrząc co się tworzy aktualnie na forum to możemy być spokojni o przyszłość.
Super modeli życzę na nowe dziesięciolecie i .... do roboty

.