Forum modelarskie RC , projektowanie CAD

forum.aerodesignworks.eu
Dzisiaj jest 5 gru 2020, o 13:19

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post: 16 mar 2014, o 16:05 
Offline
Modelarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 lut 2013, o 21:44
Posty: 609
Lokalizacja: Elbląg
Zamierzam kupić ładowarkę z możliwością naładowania pakietu napędowego około 4200 mAh do 6 cell oraz do pozostałej elektroniki.Po malej konsultacji ,kolega Marek z forum nieśmiało proponuje mi zakupić wspaniałą markową ładowarkę produkcji polskiej PULSAR 2.Akurat ja zna i dlatego poleca.Aby ładować w domu trzeba do niej dokupić porządny zasilacz oraz balanser tej firmy.Razem zamyka się to w 1500 PLN. Jak na razie to przekracza mój budżet (mocno na tym się zastanawiam). Szukam coś tańszego ale w miarę dobrego.Na rynku jest dużo chińszczyzny a za tym wielka loteria.Zauważyłem, że cena rośnie w górę od czasu i mocy ładowania.Z początku myślałem żeby kupić coś do 350 PLN, jednak mogę tę sumę podwoić.Znalazłem coś takiego. Ładowarka Graupner Ultra Trio plus 16.Czy ona się nada? Może ktoś kto ma większe rozeznanie i coś podpowie.Będę bardzo wdzięczny. W elektryfikacji modeli są to moje pierwsze kroki.
http://www.modelmotor.pl/ladowarka-grau ... us-16.html

_________________
Cudowne widoki
...piękna kobieta w tańcu, koń pełnej krwi w galopie , fregata pod pełnymi żaglami i... szybowiec na niebie pod cumulusami.

Pozdrawiam Mirek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 17 mar 2014, o 11:20 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 wrz 2011, o 10:06
Posty: 259
Lokalizacja: Rzeszów
Witam

Zdecydowanie polecam pulsara sam również zakupiłem pulsara 3 fakt kupa kasy ale jestem zadowolony z zakupu , w moim wypadku zdecydował fakt o potrzebie ładowania 10 celowych pakietów no i co najważniejsze serwis o możliwościach samej ładowarki nawet nie wspominam raczej są ci znane . Zasilacz to naprawdę nie jest problem wystarczy przeróbka zwykłego zasilacza komputerowego w moim wypadku były to dwa zasilacze serwerowe w sumie zasilacz mam 24v 1000W koszt jaki poniosłem to 130 zł .

_________________
Pozdrawiam

Krzysztof

www.rc-rzeszow.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 17 mar 2014, o 14:17 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 3 kwie 2013, o 13:14
Posty: 559
Lokalizacja: Warszawa
Ja ze swojej strony również polecam Pulsara, którego posiadam już chyba od 10ciu lat. Co prawda mam pierwszy jego model, który w porównaniu z 2. a już z pewnością z 3. jest chyba prawdziwym zabytkiem i nie ma możliwości ładowania nowoczesnych akumulatorów, ale jeszcze nigdy mnie nie zawiódł i spisuje się znakomicie. Do zasilania "domowego" używam zwykłego akumulatora samochodowego (45Ah) kupionego specjalnie do tego celu.

_________________
Pozdrawiam :)
Paweł
SAM 18-016


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 17 mar 2014, o 15:06 
Offline
Modelarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 mar 2013, o 22:48
Posty: 91
Lokalizacja: Żory
Dobry chińczyk nie jest zły. Ja używam REDOX alpha v2 + stary zasilacz komputerowy i jest super.
Spełnia wszystkie moje oczekiwania, zero problemów, wbudowany balancer, cena zakupu jest bardzo fajna.
Dla pakietów jakich używam (trochę ponad 2000mAh) jest więcej niż dobra, ale jeśli zależy Ci na czasie i masz duże pakiety z dużą ilością cel, kup coś mocniejszego. Chińszczyzny "markowej" się nie bój, w końcu to tylko naklejka.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 17 mar 2014, o 15:56 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 wrz 2011, o 10:06
Posty: 259
Lokalizacja: Rzeszów
Paweł pisze:
Ja ze swojej strony również polecam Pulsara, którego posiadam już chyba od 10ciu lat. Co prawda mam pierwszy jego model, który w porównaniu z 2. a już z pewnością z 3. jest chyba prawdziwym zabytkiem i nie ma możliwości ładowania nowoczesnych akumulatorów, ale jeszcze nigdy mnie nie zawiódł i spisuje się znakomicie. Do zasilania "domowego" używam zwykłego akumulatora samochodowego (45Ah) kupionego specjalnie do tego celu.



Paweł nic podobnego to kwestia wymiany softu pulsar 1 ładuje wszystkie typy akumulatorów http://www.elprog.com.pl/polski/zdjecia ... 155_pl.pdf jedyna niedogodność to to ze nie możesz wgrać sam oprogramowania musisz podesłać do Sławka (producent) i masz możliwość ładowania wszystkiego oczywiście przydał by się balanser ale to tez kwestia wyboru kupisz jakiś zewnętrzny.

_________________
Pozdrawiam

Krzysztof

www.rc-rzeszow.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 2 kwie 2014, o 22:40 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 3 kwie 2013, o 13:14
Posty: 559
Lokalizacja: Warszawa
No i załatwiłem sprawę. Wysłałem do Pana Sławka Krymskiego swojego Pulsarka i dzisiaj dostałem go z powrotem z uaktualnionym oprogramowaniem do wersji 1.55. Sprawa cała trwała niespełna tydzień, łącznie z sobotą i niedzielą. Mam nową więc zabawkę :lol: Krzysiek - ogromne dzięki za podpowiedź! :D

_________________
Pozdrawiam :)
Paweł
SAM 18-016


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 3 kwie 2014, o 08:34 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 wrz 2011, o 10:06
Posty: 259
Lokalizacja: Rzeszów
Cisze się że mogłem pomóc to jest własnie jedna z zalet zakupu pulsara serwis, w moim wypadku akurat oprogramowanie mogę już wgrywać sam bo takie możliwości ma pulsar 3 a że ze Sławkiem znamy się z lotniska jesteśmy w tym samym klubie modelarskim wiec mam zawsze najnowsze :) .Teraz Pawle tylko balanser i lipole nie stanowią problemu :)

_________________
Pozdrawiam

Krzysztof

www.rc-rzeszow.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 3 kwie 2014, o 11:26 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 3 kwie 2013, o 13:14
Posty: 559
Lokalizacja: Warszawa
Nie no, balanserek mam oczywiście (prościutki, MGM produkcja, BLCR 4F), nie śmiałbym zabierać się do ładowania bez niego. Myślałem tylko, żeby zakupić do Pulsarka również balancer Pulsara, EQUAL lub choćby EQmini, a tu kiszka... W sklepach brak towaru, nawet w Perfect Hobby, gdzie wisi na stronie ale jednak nie mają.... A u Pana Sławka w tej chwili w produkcji tylko Pulsar 3.... :( :( :( Ciężkie jest to życie i rozczarowań pełne ;) :lol:

_________________
Pozdrawiam :)
Paweł
SAM 18-016


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group