Forum modelarskie RC , projektowanie CAD

forum.aerodesignworks.eu
Dzisiaj jest 26 lis 2020, o 02:21

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
Post: 12 lis 2016, o 20:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 wrz 2016, o 08:52
Posty: 3
Lokalizacja: Milelec
Mam problem z ładowarką imax B8. W zasadzie ładuje zawsze akumulatory 3-celowe lipol, a ładowarka wykazuje brak połączenia. Kilkukrotne podłączanie akumulatora doprowadza do zniknięcia tego komunikatu lub pojawienia się komunikatu o rewersie polaryzacji. Wtedy naciśnięcie "stop" doprowadza do prawidłowego menu i umożliwia uruchomienie ładowarki. W tej opcji ładowarka ładuje chyba prawidłowo, chociaż podejrzewam że nie balansuje 3-ciej celi. Włączenie podglądu napięcia na poszczególnych celach wykazuje na celi 3 zawsze napięcie 0,00 (miernik wykazuje napięcia prawie zbalansowane na wszystkich celach) .
Poszukuję odpłatnego serwisanta tej ładowarki (oczywiście po opłacalnej cenie - nie większej niż cena nowej ładowarki). Przeglądnąłem wiele rad na różnych forach, gdzie proponowana jest wymiana jakiegoś tranzystora lub rezystora, ale moje wykształcenie inżynierskie i wiedza elektroniczna nie pozwala mi na samodzielną naprawę - może brak odwagi?
Bardzo proszę o pomoc na forum lub na mój e-mail: stanss@o2.pl.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group