Forum modelarskie RC , projektowanie CAD

forum.aerodesignworks.eu
Dzisiaj jest 28 lut 2020, o 20:43

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Post: 24 lis 2013, o 15:54 
Offline
Modelarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 sie 2011, o 20:51
Posty: 486
Lokalizacja: Elbląg
Witam.
Od jakiegoś czasu zauważyłem, że gdy w nadajniku przełączam się pomiędzy modelami (każdy model ma swój odbiornik) kasują mi się ustawienia dla danego modelu. Przed chwilą sprawdzałem. Dla przykładu dla modelu glid1 miałem ustawione v-tail i różnicowość lotek, przełączam się na acro2, gdzie do odbiornika (dla sprawdzenia) podpiąłem tylko serwo na lotkę (żadnych ustawień nie wprowadzałem). Przełączam się ponownie na glid1 i nie działa ani v-tail ani różnicowość lotek.
Nie przypominam sobie aby nadajnik spadł lub w jakiś inny sposób został ewentualnie uszkodzony. odbiorniki to 8-kanałowe hfd-08ro.
Jest to trochę upierdliwa usterka mając kilka modeli.

_________________
MPX Blizzard, Sky Surfer 1400, Tamiya TB-02, Quad 450
Do złożenia: SZD 50 Puchacz, PZL 11c, SU 26mx, IS-B Komar
Eclipse 7 pro 2,4 GHz
Optic 6 sport k. 63


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 30 lis 2013, o 15:43 
Offline
Modelarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 3 wrz 2013, o 22:39
Posty: 17
Lokalizacja: Gdynia
Witam..

Może warto jeszcze raz załadować softa do nadajnika.. :-) Jakiś czas temu podobny objaw zauważyłem w nadajniku Hitec Aurora 9 tyle ,że na dwóch odbiornikach OPTIMA 9.. Kiedyś chyba była o tym informacja na stronie hitecrcd.com lub na jakimś forum..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 8 cze 2014, o 22:16 
Offline
Modelarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 sie 2011, o 20:51
Posty: 486
Lokalizacja: Elbląg
Witam po przerwie.
Kostka pamięci została zmieniona, niestety usterka nie ustąpiła. Załatwiłem drugiego optica sport, żeby zgrać wsad do kości pamięci (niestety nie sprawdziłem przed podpięciem pamięci czy jest ok, a pożyczony nadajnik był 1,5 roku nieużywany) i teraz mam dwie aparatury które nie zapisują danych.
Szwagier, który się tym zajmował stwierdził, że potrzebny jest oryginalny wsad do kości pamięci. Może ktoś kiedyś robił takie rzeczy i ten plik posiada.

_________________
MPX Blizzard, Sky Surfer 1400, Tamiya TB-02, Quad 450
Do złożenia: SZD 50 Puchacz, PZL 11c, SU 26mx, IS-B Komar
Eclipse 7 pro 2,4 GHz
Optic 6 sport k. 63


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group