Padam ze zmęczenia....
Pochwalę się, po dwóch tygodniach widać już efekty... Nowa modelarnia (nie do końca nowa... ale nowe meble)
W pierwszej modelarni (tej prywatnej) miałem tylko starą ladę sklepową wykorzystaną jako biurko - było to naście lat temu...
Druga... małe pomieszczenie w piwnicy 2 x 3 metry - dwa biurka, parę półek - wystarczyło do robienia naprawdę dobrych modeli - też naście lat temu do 2007 roku.
Od 2008 roku "dostałem" pomieszczenie nie największe, ale też nie najmniejsze 3x5metrów dwa biurka skręcone z płyty wiórowej surowej (wystarczyło... by coś tam podłubać)
KONIEC TEGO...
Trzeba pracować w ludzkich warunkach...
W listopadzie zrobiłem mały projekt oczywiście w cad'zie mebelków....
Efekty poniżej (od dostawy pociętych formatek, po pierwszy montaż, skończywszy na rozłożonym blacie).
Do zrobienia zostało jeszcze sporo - szafki wiszące, drugie biurko, kilka półek na skrzydła. Docelowo jeszcze muszę zamówić materiał na dużą szafę do przechowywania skrzyń z modelami i gotowych modeli.

Niestety pomieszczenie jest jakie jest... w przyszłym roku mam zamiar je trochę doprowadzić do kultury. Na dzień dzisiejszy mam dosyć remontów!