Forum modelarskie RC , projektowanie CAD

forum.aerodesignworks.eu
Dzisiaj jest 5 sty 2025, o 02:33

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Modelarz
Awatar użytkownika

Sławek rozmawiałem wczoraj z sąsiadem na temat tych samsóngowych problemów,potwierdził ze w UK to samo występuje ale znaleźli na to sposób i gdzieś na YouTubie jest filmik jak można ten chip samemu wymienić
a kupić je można na ebayu za śmieszne pieniądze.

Administrator
Awatar użytkownika

Tu jest problem matrycy. Jest nieszczelna i pomiędzy panel LCD a polaryzator/dyfuzor (różnie określają to ludzie) dostaje się kurz. Ewidentna wada produktu. Jednak jak to w Polsce bywa: polaka można zawsze w d.. kopnąć a to dlatego że rząd (która partia by nie rządziła) jest zawsze przeciw obywatelowi. Akcja z USA przeciwko VW w Polsce była by nie do pomyślenia a tam w ramach ugody w/w ma wypłacić 11mld baksów odszkodowań nie uwzględniając pozwów cywilnych indywidualnych osób. Jeszcze daleko nam do cywilizacji. Nie wspominam już że VW zobowiązał się do odkupienia wadliwych aut od ich właścicieli.

Modelarz
Awatar użytkownika

No i przez takie akcje sprzedaż tv samsung spadła w Uk i ceny poleciały diametralnie w dół

Administrator
Awatar użytkownika

Napiszę wprost: dla mnie wyroby Samsunga to gó###. Córce kupiłem prawie 8 lat temu LCD-ka Panasonic Viera, przeżył 6 przeprowadzek i obraz ma jak żyletka. Tu macie mój wpis http://www.hdtv.com.pl/forum/samsung/11 ... a-189.html
Nie odpuszczę zarówno samsungowi jak i euro.

Administrator
Awatar użytkownika

Tak czytam Sławku Twoje perypetie z tele pudłem...... moim zdaniem należy kupować jak najtańsze urządzenia a zaoszczędzone w ten sposób pieniądze przeznaczyć na wyjazd w Bieszczady..... :lol: .... żart oczywiście z mojej strony ;) .
Też mam Samsunga, jakiegoś 40 cali led za ok 1300 zł i nie zauważam objawów o których piszesz. Nie bronię firmy, broń Boże, pewnie za krótko go mam /2 lata/, zobaczymy. Wkurzyłbym się jednak jakby mi wyświetlacz w aparaturze się zbiesił :evil: ..... ;)
Ciekawy jestem finału Twojej akcji.

milo

Administrator
Awatar użytkownika

Seria H 6XXX ma najwięcej problemów. Ludzie piszą też o H5500 oraz sporadycznie o serii J. Samsung doskonale zdaje sobie sprawę z wadliwości matryc i zapisali nawet słynne punkty 5 i 7 w gwarancji jednak nic nie jest w niej napisane na temat samych matryc. Pamiętajcie jedną sprawę: nigdy nie reklamujcie elektroniki z tytułu gwarancji. Zawsze zgłaszajcie z tytułu ustawy o niezgodności towaru z umową. W obecnych przepisach i tak jako pierwsza wykonywana jest naprawa ale przy drugiej usterce możecie zażądać towaru nowego lub zwrotu kasy. Jeżeli będziecie reklamować na gwarancji to będziecie mieli sprzęt naprawiany bez końca.
O samej obsłudze reklamacji w w/w sklepie też mógłbym napisać parę słów od siebie jednak przytoczę tu przykład sprawy o której przeczytałem w sieci. Pani kupiła pralkę, zdechł programator a sklep odrzucił reklamację ponieważ " pralka stoi w wilgotnym pomieszczeniu" W tym przypadku była to łazienka czyli miejsce w którym stoi pewnie z 75% wszystkich pralek w Polsce. Ten właśnie przykład wskazuje na to że polski konsument sprowadzony jest do poziomu bydła które ma zapłacić za towar i s...ć.
Dokładnie zapoznałem się ze swoimi prawami, za tydzień zaczynam podejmować kroki prawne. Opiszę tu szczęśliwy lub nieszczęśliwy finał mojej sprawy.

Modelarz
Awatar użytkownika

Trzymam kciuki za to pozytywne zakończenie, masz to "szczęście" w przeciwieństwie do mnie, że problemy oraz zgłoszenie było jeszcze w trakcie trwania gwarancji.
Czekam na dalsze losy i wiadomości.

Administrator
Awatar użytkownika

Wykupiłem dwie fajne domeny i mam pewien plan ale o tym opowiem w odpowiedniej chwili.

Administrator
Awatar użytkownika

slawekmod pisze:
Opiszę tu szczęśliwy lub nieszczęśliwy finał mojej sprawy.

Sławek - jak zakończył się temat?

Administrator
Awatar użytkownika

Wymienili mi matrycę. Rzecznik konsumentów praktycznie nic nie może. Korporacje rządzą i mają w przysłowiowej d..ie konsumentów i klientów. Gdyby to zdarzyło się niemcowi to miałby wymienione od razu. Gdyby rzecz miała miejsce w Ameryce to zapewne nie dość że wspomniana firma musiała bu odkupić TV od swoich klientów to jeszcze by miała dowaloną karę. A w naszym kraju? Po staremu....

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+2godz.